📆 Programați-vă ONLINE
📞 sau sunând la +40 746 794 473

Terapie Dentară

TERAPIA CARIILOR DENTARE

Pentru că ne confruntăm frecvent cu această problemă, cu toții știm ce este caria dentară, precum și care sunt cauzele și simptomele ei.
Vestea bună este că această afecțiune este usor de rezolvat, iar materialele de restaurare estetică superioară permit refacerea aspectului natural impecabil. 
 

Un aspect important de reținut este utilizarea laserului pentru terapia cariilor profunde, care previne cu succes pierderea vitalității dintelui afectat.


TERAPIA CANALULUI RADICULAR (endodonție)

Din ce în ce mai mulți dintre dumneavoastră apelează cu strângere de inimă la tratamente în rădăcină. Deseori, suntem contactați de pacienți care au nevoie de asemenea tratamente, și care exprimă fie teamă, fie de durere, fie frica de complicații ale tratamentului, pe baza experiențelor anterioare suferite în cabinetele stomatologice. 
Dragii noștri pacienți, vă spunem pe această cale, ca endodonția face parte din procedeele terapeutice din sfera dentară, iar stăpânită cu succes de către medicul curant, vă va scuti de orice neajuns. 
Mai mult, toate miturile privind durerea sau complicațiile post terapeutice sunt desființate odată cu apariția tehnicii laser în endodonție, tehnică pe care specialiștii clinicii noastre o stăpânesc și o practică de peste 10 ani:

- fără durere
-mediu steril
- 98% efect batericid
- elimină orice posibilitate de complicație
- o singură ședință de tratament necesară


TRATAMENT LASER PARADONTOZĂ

Din păcate, această afecțiune atât de des întâlnită, nu mai necesită prezentare, pentru că aproape cu toții ne confruntăm cu o formă mai mult sau mai puțin gravă a paradontozei.
De 10 ani, efectuăm tratamentul acestei boli cu laser și mărturisim că  este metoda cu cele mai bune rezultate (reducerea mobilității dentare, proliferarea gingivală mai rapidă decât în cazul tratamentelor convenționale).

GRANULOM DENTAR

Dupa cum bine știți, granulomul dentar este, alături de paradontoza, una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite în cavitatea bucală și este o afecțiune care compromite grav efectuarea restaurărilor estetice.
Imaginați-vă cum ar fi să construim niște dinți perfecți din ceramica, acel Hollywood Smile la care gândim cu toții, fără ca înainte să eliminam toate aceste pungi de puroi de la vârful rădăcinii?
Ar fi ca atunci când am construi un palat pe un teren mlăștinos.
Din păcate, această pungă de puroi de la vârful rădăcinii este ca un dușman ascuns, din cauza faptului că ani buni poate fi asimptomatic.
Însă, este de datoria practicianului de a îl diagnostica la timp, înaintea efectuării restaurărilor de anvergură. 
Cele mai frecvente întrebări pe care dumneavoastră ni le adresați, cu privire la această afecțiune, sunt legate de cauzele apariției și nu în ultimul rând de modalitațile de tratament. 
Ca și cauze, acestea pot fi de natură traumatică (o lovitură în dreptul dintelui respectiv), dar din păcate, de cele mai multe ori, apariția acestui chist se datorează tratamentelor în rădăcină incorect efectuate, aâat ca sterilitate, cât și ca tehnică.

Singurul tratament atraumatic, (fără durere sau sângerare) este tratamentul endodontic asistat laser, țintit atât ca materiale utilizate cât și ca protocol de setări ale laserului. Este singurul care garantează un risc de recidivă aproape inexistent, ceea ce nu se intâmplă în cazul rezecției periapicale (tratamentul care se efectua acum 50 ani și care, din pacate, pentru mulți a rămas de actualitate)

Laserul permite efectuarea acestui tratament într-o singură ședință.