📆 Programați-vă ONLINE
📞 sau sunând la +40 746 794 473

Definitie Parodontologie:


Parodontologia - este o ramura a medicinii orale care se ocupa de studiul si tratamentul parodontal, respectiv tratamentul pungilor parodontale.
Parodontoza
– este denumire mai veche a bolii parodontale.

Boala gingivala este o problema dentara care apare frecvent si care poate duce la pierderea dintelui.

Gingivita (inflamatia gingiilor) si parodontopatia (boala parodontala) sunt cele mai intalnite tipuri de boli ale gingiei la adulti.

Simptomele parodontozei:


- gingii rosii, ce sangereaza la periaj si in timpul masticatiei;

- dureri suportabile, la periaj, mancarimi gingivale, jena usoara in timpul masticatiei.

Cauza:


Cauza principala a parodontozei este igiena dentara deficitara (mai precis placa bacteriana formata in urma lipsei vizitei la dentist pentru detartraj – igienizare periodica).

Procesul bolii:


Initial se inflameaza parodontiul marginal, gingivita este primul semnal care arata ca se inainteaza spre parodontoza. Aceasta poate fi tratata si vindecata printr-un tratament si o igiena dentara impecabila.

In situatia in care gingivita nu este descoperita la timp aceasta declanseaza parodontoza (parodontoza duce la pierderea dintilor de pe arcada dentara), iar aceasta poate fi tratata doar printr-un tratament continuu.

Tratamentul parodontozei sau tratamentul parodontopatiilor:


Tratamentul cu laser al parondotopatiilor este metoda cu cele mai bune rezultate (reducerea mobilitătii dentare, proliferarea gingivală mai rapidă decât în cazul tratamentelor conventionale) ~ nu este traumatizantă!