📆 Programați-vă ONLINE
📞 sau sunând la +40 746 794 473

DUSMANUL ASCUNS GRANULOMUL DENTAR

Granulomul dentar, numit si punga de puroi, poate fi definit ca o reactie inflamatorie situata la extremitatea radacinii unui dinte si cauzata de o carie sau fractura.

De ce ascuns? pentru ca nu produce deseori niciun simptom, fiind descoperit doar cand procesul infectios cronic intra in "criza"(acut), apar dureri, tumefactie si este necesara interventia medicului stomatolog.

De ce dusman? pentru ca la nivelul tumefactiei, bacteriile difuzeaza toxine in tot organismul, acestea trec in sange prin gingii si cauzeaza aparitia sau agravarea diverselor boli ale organismului.

Starea de sanatate a organismului este dependenta de sanatatea danturii.Medicina alternativa sustine ca problemele de sanatate sunt o acumulare a problemelor generate in alte zone ale organismului.

Prezenta de nedorit a granulomului dentar, datorat nerespectarii igienei dentare, netratarii la timp a cariilor,poate afecta organe si cauza boli ale acestora :

- boli ale inimii : endocardita, miocardita; maselelor de minte li se atribuie un rol in aparitia aritmiei si hipertensiunii

- boli se stomac: ulcer gastric; anumiti dinti din componenta danturii, fiind numiti "dinti ai stomacului"

- boli sinusale: sinuzita recurenta

- boli ale plamanului ; afectiuni alergice, tuse, senzatia lipsei de aer

- boli ale urechii:tiuitul in urechi, durerei recurente ale urechii; de aceste afectiuni sunt raspunzatori molarii de minte

- boli ale rinichiului; incisivii sunt uneori cauza afectiunilor acestuia

- boli ale organelor sexuale: impotenta, infertilitate,fluctuatii hormonale; raspunzatori sunt dintii din fata sparti

- boli ale ficatului generate de nervii caninilor

- boli ale pancreasului: diabetul zaharat;granulomul, "dusman ascuns" poate afecta pancreasul, care regleaza nivelul glicemiei in sange.Daca pancreasul este "atacat" de bacteriile aflate in cariile dintilor, acesta numai functioneaza normal si poate aparea diabetul de tip 2 ; cariile si gingiile sangerande , agraveaza diabetul !!!

- boli articulare(afectarea articulatiilor): artrita reumatoida; bacteriile incriminate, produc o enzima care reactioneaza cu anumite proteine pe care organismul le recunoaste ca fiind "dusmani" si le ataca, rezultand astfel un raspuns imunitar, in cazul suferinzilor de artrita fiind inflamarea cronica responsabila cu distrugerea cartilagiilor din articulatii.

Aceste argumente, dau dreptul de a-i atribui granulomului dentar, apelativul "dusman ascuns" deoarece el constituie infectia de focar, de la nivelul acestuia se difuzeaza toxine in tot organismul, producand boli si alterand starea generala .

Cum poate fi nimicit "dusmanul ascuns":respectarea normelor de igiena buco-dentara, vizita la cabinetul de stomatologie, la aparitia celui mai discret semnal de disconfort si interventia prompta si profesionista a medicului stomatolog . Va asteptam !!!